Lõuna-Eesti toidukonverents tuleb taas!
Hea toidutootja, toidupakkuja, toiduasjaline!
Ootame Sind juba kolmandat korda toimuvale Lõuna-Eesti Toidukonverentsile – 25. septembril Võrus. Miks Võru? Aga seepärast, et Vana-Võromaa on Eesti toidupiirkond 2019! 🙂
Seekordseks konverentsi teemaks on KOHALIK TOIT TOITLUSTUSSE.
Eestimaal on nii palju toredaid väikeseid toidutootjaid ja -pakkujaid, kelle toodang võiks palju enam jõuda meie toitlustussektorisse, sh kohvikutesse, restoranidesse, koolidesse, hotellidesse. Kas ja kuidas see on võimalik ja mida saame selleks teha – konverentsil otsime ühiselt sellele vastuseid.
• Konverentsi toimumispaik: Kultuurikeskus KANNEL, Võrus
• Konverentsi raames väikestel ja keskmistel toidutootjatel võimalus terve päeva vältel laudade taga esitleda oma tooteid.
• Ürituse avasõnad ütlevad Nopri talumeierei peremees, väsimatu uuendaja Eesti toiduainete ettevõtluses Tiit Niilo, ja Eesti Peakokkade Ühenduse tegevjuht Helen Vihtol.
• Üritust modereerib Võrumaalt Navi külast pärit pikaaegne maaelu edendaja, Võrumaa Talupidajate Liidu liige Ivari Padar, kel veel palju tiitleid, mh endine kahekordne Eesti põllumajandusminister, endine Euroopa Parlamendi saadik, endine Eesti rahandusminister jne.
• Eesti restoranikultuuri grand old man Dimitri Demjanov tuleb räägib nn kokkade olümpiast, tippkokkade võistlusest Bocuse d’Or, mis tänu temale toimub 2020.aastal Tallinnas. Dimitri jagab üritusega seotud värskeid mõtteid, ideid ning räägib sellest, kuidas Eesti väikesed ja keskmised toidutoojad saaksid sellesse projekti kaasatud olla!
• Oma kogemuslugusid tulevad jagama ettevõtjad, mh Raivo Künnapuu, talunik-tootja, Muhe-Mahe; Eesti presidendi peakokk Taigo Lepik; Marko Kokmann, Varbuse Teemaja/ Soul Food Catering/ Lättekoda peakokk.
• Ja mitmed teised põnevad esinemised!
Mõistagi on konverentsi üheks eesmärgiks Lõuna-Eesti toiduasjaliste kokku toomine, sest jõud peitub koostöös, mitte konkurentsis!
Täpne päevakava ja konverentsile registreerimine kuni 20.september SIIN. Osalustasu 18 EUR.