• KOOLITUS: turundusmaterjali disainimine algajale – Canva.com
  • Smart Manufacturing Meetup
  • adminpage
  • Investor
  • Edulood
  • Ettevõtja
  • Front page
  • Kontakt
  • Koolitused
  • Mittetulundusühing
  • Noortelabor
  • Tutvustus
  • Uudised
  • PATEE
  • PATEE 2017-2019
  • koolitused

    September 21, 2018

    Lõuna-Eesti teine toidukonverents INNOVATSIOON – ALLIKAD JA LAHENDUSED

    • Avalik sektor
    • Ettevõtja

    Tartu Ärinõuandla, Tartu Teaduspark ja EMÜ Polli Aiandusuuringute Keskus koos Lõuna-Eesti toiduvõrgustikega korraldavad ühiselt juba teist korda Lõuna-Eesti toidukonverentsi, mille teemaks seekord INNOVATSIOON – ALLIKAD JA LAHENDUSED. Konverents toimub 21.septembril, Pollis, Viljandimaal.

    Selleaastasel konverentsil tutvustatakse väikestele ja keskmistele toidutootjatele, -pakkujatele kõiki võimalikke teaduskoostööpartnereid ja rahastusvõimalusi. Mõistagi on konverentsi üheks eesmärgiks ka Lõuna-Eesti toiduasjaliste kokku toomine, sest jõud peitub koostöös, mitte konkurentsis!

    Konverentsi päevakava:
    9:00- 9:45 Soovijatele külastus Polli kompetentsikeskuses
    9:30 kohvipaus ja kogunemine
    10:00 Tervitussõnad
    10:15 -13:00 Mida pakub Eesti Maaülikool toidutootjatele, Toidumaja ja Polli Aiandusuuringute Keskuse võimaluste tutvustus
    Teadus-arenduskeskuse BioCC OÜ teenused ja koosvõimalused toidutootjatele ja -töötlejatele. Lisaks EIT Food ja EIT Food HUB’i tutvustus.

    11:15-11:35 sirutuspaus, õunad ja vesi
    Toidu tootearendus ja toitumisuuringud. Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus (TFTAK)

    TTÜ Keemia ja biotehnoloogia instituudi toidutehnoloogia osakonna võimalused toidutootjatele.
    ADAPTER, värav Eesti teadus- ja arendusasutuste pakutavate teenuste, teadmiste ja arendusvõimaluste juurde.
    Tartu Biotehnoloogia Pargi võimalused toidusektori alustavatele ettevõtetele.

    12.50 – 13.50 Lõuna (buffee)

    13.50 – 15:15 III sektsioon

    Ettevõtja tootearenduslugu koostöös BioCC OÜga – Pille Pokk, HELEN helbed
    Ettevõtja tootearenduslugu koostööst TFTAK-iga – Sulev Nõmmann, Siidrikoda
    Teaduskoostöö rahastamise võimalused:
    Uute toodete, tavade, protsesside ja tehnoloogiate arendamise toetus. Maaeluministeerium + Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA)
    SA Eesti Teadusagentuur (ETAG) (nutika spetsialiseerumise toetus, sh tervist toetav toit)

    15:15-15:35 Sirutus-ja kohvipaus, puuviljad

    15:35- 16:50 Konverents jätkub – arendustegevuste rahastamise võimalused:
    Investeeringutoetused toidutootjatele. Maaeluministeerium
    Rakendusuuringute ja tootearenduse toetamine nutika spetsialiseerumise kasvuvaldkondades, sh toidu tootmises. Eesti Teadusagentuur (ETAG)
    Arendus- ja innovatsiooniosakud, uus tootearendustoetus. Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS)
    Lõpusõnad
    16:50-17:30 õunte degusteerimine, suhtlus, hüvastijätt, võimalus saada konsultatsiooni erinevatelt teadus- ja arendusasutustelt, rahastusasutustelt.

    Konverentsi osalustasu 17 EUR, millega kaetakse osaliselt konverentsi korralduskulud.

    Registreerimine ja täiendav info konverentsi kodulehel.