• KOOLITUS: turundusmaterjali disainimine algajale – Canva.com
  • Smart Manufacturing Meetup
  • adminpage
  • Investor
  • Edulood
  • Ettevõtja
  • Front page
  • Kontakt
  • Koolitused
  • Mittetulundusühing
  • Noortelabor
  • Tutvustus
  • Uudised
  • PATEE
  • PATEE 2017-2019
  • uudised

    November 3, 2020

    Lõuna-Eesti Toidukonverents Tartus 10.novembril

    • Ettevõtja

    Juba neljandat korda toimub Lõuna-Eesti Toidukonverents, seekord 10. novembril, mardipäeval – Tartus, Eesti Rahva Muuseumis. 
    Konverentsi teemaks on KOHALIK TOIT ERIOLUKORRAS – ÕPPETUNNID JA VÕIMALUSED.

    Lõuna-Eesti Toidukonverents on Lõuna-Eesti väikeste ja keskmiste toidutootjate suurim kohtumispaik, kus mõtteid ja kogemusi vahetada ning oma silmaringi avardada, saada infot aktuaalsetel valdkonna teemadel. Seni toimunud konverentsidel kohal olnud ca 100 toiduettevõtjat, -tootjat, -pakkujat (üle Eesti).

    Konverentsi päevakava:

    Sissejuhatus ja tervitussõnad ütleb Roomet SõrmusEesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhataja

    Modereerib ja oma loo räägib Jüri MakarovKivitalu restoran Rock Summer

    UUTMOODI AEG NÕUAB UUTMOODI LAHENDUSI ehk lood eriolukorra ajast, mil kasvas Eesti inimeste soov tarbida kohalikku toitu, lood lahendustest, kuidas kontaktivabalt kaup tootjalt tarbijani saada.

    Taluturg.ee: kriis lükkas talukauba e-müügile hoo sisse, Merle Vall
    Mulk.ee – mulgi väiketootjate ühistegevuse tulemusena sündinud e-pood, Indrek Palu
    Nopri Talumeierei kojukanne, Tiit Niilo
    Leib restoran eestvedamisel tekkinud e-pood www.talustkoju.ee, Kristjan Peäske
    Eesti Veinitee – 16 Eesti veinitootjat ühisel kaardil, Valgejõe Veinivilla – kuidas maitseelamus päriselt virtuaalselt kohale viia? Tiina Kuuler
    Eestimaa Talupidajate Keskliidu käivitatud platvorm pood.talutoit.ee, Kerli Ats
    Ylicool Catering – gurmeetoidu pakkide pood, väljakutsed liha suitsetamisel (loe: läbirääkimised Veterinaar- ja Toiduametiga). Urpo Reinthal
    Paneeldiskussioon ja küsimused esinejatele.

    Grupitööd: kuidas sel aastal toimitud? kuidas me ellu jäime/ jääme? e-poed, koostöö, lahendused

    Roomet Sõrmus räägib Eesti toidujulgeolekust ja annab põgusa ülevaate. hiljuti valminud arengukavast “Eesti põllumajandus ja toit 2030”.

    Andre Farmi perenaine Erika Pääbus räägib loo sellest, kuidas väikesest Lõuna-Eesti piimafarmist arenes väga lühikese ajaga välja unikaalne juustuvabrik.

    Tippkokk, säästliku toiduvalmistamise kirglik eestvedaja, Fotografiska peakokk Peeter Pihel räägib ressurssisäästliku toidukultuuri võimalustest, n-ö lehest juureni, ninast sabani. 

    Konverentsi raames toidutootjatel, -pakkujatel võimalus terve päeva vältel oma laudade taga esitleda oma tooteid.

    Konverentsi korralduses löövad kaasa erinevate toiduvõrgustike eestvedajad üle Lõuna-Eesti, sh Jõgevamaa Koostöökoda, Põlvamaa Arenduskeskus, Tartu Teaduspark, EMÜ Polli Teadmistepõhiste tervise- ja loodustoodete kompetentsikeskus, Tartumaa Arendusselts, TÜ Taluturg, Valgamaa Arenguagentuur, MTÜ Sangaste Rukkiküla, Võrumaa Talupidajate Liit/ Uma Mekk, MTÜ Seto Küük, Eesti Maaturismi Assotsiatsioon, MTÜ Sibulatee ja MTÜ Mulgi Väiketootjate Liit.

    Vaata lähem info konverentsi kohta koos registreerimislingiga SIIN ja jälgi konverentsiga seotud uudiseid ka Facebook’is. REGISTREERUMINE KUNI 30. OKTOOBRINI!